Jelenlegi állapot
Nem jelentkeztél
Ár
9 990 Ft

Mit tartalmaz a Hogyan kössünk öröklési szerződést online tudásprogram?

A Hogyan kössünk öröklési szerződést online tudásprogram aktuális, átlátható, gyakorlatias, bárki számára érthető ismeretanyagot tartalmaz videók formájában. Megismered az öröklési szerződés tudnivalóit. A példáknak köszönhetően tisztán látod majd a szabályokat, lehetőséget, hogy a számodra legjobb döntéseket tudd meghozni.

A videókhoz 2 éves hozzáférést kapsz, azaz 2 évig bármikor, bárhol megnézheted újra. Nem kell aggódnod a jogszabály változások miatt sem. Ha közben változna a szabály, aktualizáljuk az anyagot az új előírásnak megfelelően.

Nézzük, miről is lesz szó a tudásprogramban! Szó lesz például:

Mi az öröklési szerződés? Valóban szerencseszerződés?

Az öröklési szerződésről rengeteg olyan rémtörténet kering, amelynek bár a jogszabályi előírások nem alkalmazása és a hibák elkövetése okán van alapja, de ennek nem kellene így lennie.

A valóságban az öröklési szerződés egy nagyon hasznos lehetőség és biztosíték mindkét fél számára. De miről is van szó valójában? Miért hozzák összefüggésbe a szerencseszerződéssel?

Miben különbözik az öröklési szerződés és a végrendelet?

Bár az öröklési szerződés látszólag hasonlít a végrendelethez, mégsem arról van szó. Ha megérted, melyek a fő különbségek, pontosan tudni fogod, hogyan és milyen esetben hasznos számodra az öröklési szerződés a végrendelettel szemben.

Mi a különbség a tartási vagy életjáradéki szerződés és az öröklési szerződés között?

Az öröklési szerződés bizonyos tekintetben hasonlít a tartási vagy életjáradéki szerződéshez, ugyanakkor a különbség lényeges. Fontos megértened, hogy mi a különbség ezek között a szerződési formák között, hiszen csak akkor tudsz biztonsággal dönteni, ha minden szükséges információ rendezetten, tisztán és érthetően a rendelkezésedre áll.

Mire figyelj, hogy az öröklési szerződésed érvényes legyen?

Minden szerződésnek megvannak a maga formai követelményei. Vannak olyan előírások, amelyekre, ha nem figyelsz, érvénytelenné tehetik a szerződést. Ezeket vesszük át lépésről lépésre. Minden buktatót elmondanunk, így már nem kell aggódnod.

A tanúk szerepe

Kellenek tanúk az öröklési szerződéshez? Ki lehet tanú, és mi a feladata? Ezekre a kérdésre is megkapod a választ.

Mi szerepelhet az öröklési szerződésben?

Lényeges, hogy tudd, miről rendelkezhetsz az öröklési szerződésben. Itt nemcsak arról van szó, hogy kizárólag mit foglalhatsz a szerződésbe, hanem arról is, hogy esetleg milyen olyan lehetőségek vannak, amelyekről eddig nem is tudtál.

Hogyan biztosítható az öröklési szerződésben szereplő vagyon?

Mindkét fél szempontjából fontos, hogy az örökhagyó halála esetén az a személy és úgy kapja meg a szerződésben szereplő vagyont, ahogyan abban korábban megállapodtak. Mindketten akkor lehetnek nyugodtak, ha bebiztosítják magukat, és nem kell aggódniuk a vagyon sorsa miatt.

Érvényes-e a súlyosan beteg örökhagyóval kötött szerződés?

Jogosan merül fel a kérdés, hogy mi történik, ha az örökhagyó súlyos beteg? A betegség már önmagában kizárja, hogy érvényes öröklési szerződés születhessen? Hogyan döntött a bíróság erről a kérdésről?

Házastársak közös öröklési szerződése

Lehetséges, hogy házastársak közös öröklési szerződést kössenek? Mi történik, ha a közös öröklési szerződésben szereplő házastársak egyike túléli a másikat?

Hogyan módosítható az öröklési szerződés?

Rengeteg ok merülhet fel, ami miatt az öröklési szerződés módosítást igényel. Természetesen erre is van lehetőség. De hogyan lehet megvalósítani? Mire kell odafigyelned?

Mikor és hogyan módosíthatja a bíróság az öröklési szerződést?

Előfordulhat, hogy a bíróság módosítja az öröklési szerződést. Mikor kerülhet erre sor? Mennyire kell aggódnod miatta?

Hogyan szüntethető meg az öröklési szerződés?

Az élet sok meglepetést tartogat számunkra, és egy öröklési szerződés esetében is jobb mindenre felkészülni. Bármelyik fél dönthet úgy, hogy szeretné megszüntetni a szerződést. Felbontható az öröklési szerződés? Mikor és hogyan? Közbeszólhat a bíróság? Mi a helyzet az örökhagyó rokonaival, ők is pereskedhetnek?